Tietoa meistä

Etsitkö uutta, stressiä lievittävää harrastusta? Kokeile puutarhanhoitoa ja huomaa sen terveyttä edistävät vaikutukset ihan itse. Puutarhanhoitoa käytetään terapiamuotona erityisesti vanhusten ja mielenterveyskuntoutujien parissa, mutta se sopii kaikenikäisten harrastukseksi, myös perheen pienimmille. Sivustoltamme löydät tietoa puutarhanhoidosta eri olosuhteissa sekä käytännön vinkkejä harrastuksen aloittamiseen. Kerromme myös, miten puutarhanhoito voi parantaa hyvinvointiasi ja miten voit päästä harrastukseen käsiksi kaupunkiolosuhteissa.

Puutarhanhoito ei ole vaikeaa eikä se vaadi suuria rahallisia panostuksia. Se on eräs maailman suosituimmista ajanvietteistä, ja sinäkin voit olla kotipuutarhuri jopa tietämättäsi. Hyötykasveja voi viljellä ja hoitaa myös kerrostaloasunnon parvekkeella tai jopa sisätiloissa, jos vain lämpötila ja valaistus ovat kasveille suotuisat. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin kasvattaa itse omat yrtit ympäri vuoden. Myös itse kasvatetut vihannekset maistuvat varmasti koko perheelle kaupasta ostettuja paremmin. Tehkää siis puutarhanhoidosta koko perheen yhteinen harrastus, ja samalla vietätte yhteistä aikaa raikkaassa ulkoilmassa.

Kasvimaan tai kukkapenkin tekeminen onnistuu myös pienelle pihalle. Eräs puutarhanhoidon hyvistä puolista onkin se, että voit tehdä juuri sen kokoisen puutarhan tai kasvimaan kuin haluat. Jos sinulla ei ole omaa pihaa, voit tehdä kasvimaan kesämökkisi pihamaalle. Jos sinulla ei ole kesämökkiäkään, voit etsiä kotiasi lähimmän siirtolapuutarhan ja selvittää, miten vuokrattua sieltä oman palstan harrastustasi varten. Siirtolapuutarhoja on ympäri Suomea. Voit myös kysyä omakotitalossa asuvilta sukulaisilta tai tuttaviltasi, saisitko perustaa kasvimaan heidän pihalleen. Korvaukseksi voit antaa maanomistajille vaikka osan sadosta.

Puutarhanhoito ei edellytä alan koulutusta tai minkäänlaisia ennakkotietoa. Voit aloittaa harrastuksen helposti ja valita puutarhaasi helppohoitoisia lajeja, jotka kukoistavat viileämmässäkin säässä. Internetin ansiosta tietoa on helposti saatavilla ja voit etsiä vertaistukea esimerkiksi erilaisista sosiaalisen median yhteisöistä ja ryhmistä.